Eurodeputatul german Manfred Weber: Situaţia din România este scandaloasă

manfred weberSituaţia din România este “scandaloasă”, a declarat, în Parlamentul European, eurodeputatul german şi vicepreşedinte al grupului PPE Manfred Weber, făcând referire la concluziile raportului Comisiei Europene, arată Mediafax.

Manfred Weber a făcut aceste declaraţii miercuri, în timp ce în plenul PE avea loc o dezbatere despre situaţia statului de drept în Bulgaria. Weber a apreciat că dezbaterea privind situaţia din Bulgaria nu este necesară întrucât Guvernul bulgar a luat măsuri pentru investigarea tentativei de asasinare a liderului Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi, Ahmed Dogan.

În schimb, Weber a cerut “discutarea problemelor reale”, evocând, conform site-ului New Europe (neurope.eu), preocupări privind situaţia din România, care, în opinia sa, ar fi “scandaloasă”.

Redăm discursul integral al eurodeputatului, aşa cum a fost transmis de serviciul de presa al EPP:

“Despre ce e vorba in dezbaterea de astazi? In Bulgaria au loc anchete asa cum exista sute de anchete in restul Europei in care sunt implicati oameni politici sau judecatori si anchetele ajung la un rezultat. Consiliul si Comisia nu au spus practic nimic concret in interventiile lor pentru ca nu e nimic de spus. E o chestiune politica care trebuie rezolvata de Bulgaria. Vorbim despre asta pentru ca in Bulgaria peste cateva saptamani vor avea loc  alegeri.

Deci se incearca sa se aduca chestiuni interne din Bulgaria aici in discutii la Parlamentul european. Nu e normal acest lucru.  

Guvernul a actionat, Comisa confirma ca se iau initiative. Este o chestiune interna a Bulgariei. Guvernul bulgar in domeniul luptei anticoruptie sau in domeniul independetei justitiei a facut lucruri ambitioase in ultima vreme si rapoarte de etapa sunt prezentate in mod regulat de Comisie. De exemplu, in ceea ce priveste spatiul Schengen. Ne-am intrebat daca extinderea spatiului Schengen poate sa includa Bulgaria.

Dar problema este de fapt Romania.  De ce nu vorbim despre Romania?  Despre care raportul Comisiei de saptamana aceasta arata in mod clar incalcari ale drepturilor, unde independenta justitei este pusa la indoiala, unde Ponta intervine in mod evident impotriva propriei Curtii Constitutionale. Este un scandal ce se intampla. Grupul EPP a vrut sa discute acest subiect, dar din pacate Grupul Socialist nu ne-a sprijinit pentru a pune in discutie aici situatia din Romania. Haideti sa vorbim despre subiectele adevarate si ceea ce se intampla azi in Bulgaria nu este o discutie de discutat acum si campania despre Bulgaria nu-si are locul in Parlamentul european.”

Sursa: Mediafax.ro, EPP
Foto: http://www.eppgroup.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.