Eurostat: România, pe locul 3 în UE privind veniturile scăzute ale angajaţilor

Potrivit unui raport Eurostat, România se situează pe poziţia a treia în Uniunea Europeană după ponderea angajaţilor cu venituri reduse raportat la media la nivel naţional. În timp ce la nivel european indicatorul este de 17%, România are o pondere a angajaţilor cu venituri reduse de aproape 26%, relatează RTV.net.

Cele mai scăzute rate sunt înregistrate în Suedia, unde doar 2,5% din angajaţi câştigă puţin. Finlanda, Franţa, Belgia şi Danemarca, completează podiumul, acestea fiind ţările unde majoritatea angajaţilor au salarii mari.

Potrivit Mediafax, angajaţii cu venituri mici sunt consideraţi cei care câştigă două treimi sau mai puţin din media brută naţională pe oră. Pragurile care determină categoria salariaţilor cu venit scăzut sunt diferite de la ţară la ţară. România are un prag de 1,3 euro pe oră pentru determinarea categoriei de venituri reduse, mai mare doar decât în Bulgaria, unde se situează la 1 euro. Cea mai ridicată limită superioară a categoriei de venituri scăzute este înregistrată în Danemarca, de 16,6 euro pe oră, urmată de Irlanda cu 12,2 euro pe oră.

Mai multe detalii AICI.

Sursa: RTV.net, Mediafax.ro
Foto:  freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.