FMI vrea reforme structurale, România le amână până după alegeri. Investitori străini: Nu văd schimbări fundamentale după alegeri, nu sunt optimist în acest sens

Deşi România s-a angajat în faţa FMI, de mai multe ori, să ia măsuri de stimulare a economiei, implementarea acestora a fost amânată de fiecare dată. Printre acestea se numără reforma sistemului de sănătate, sistemului de educaţie, plata arieratelor, privatizarea unor companii de stat, listarea unor pachete minoritare la societăţi din portofoliul statului, dar şi implementarea managementului privat, scrie Adevarul.ro.

Erik de Vrijer, şeful misiunii finanţatorilor externi, a atras atenţia preşedintelui Traian Băsescu că implementarea acestor reforme este vitală pentru redresarea economiei româneşti.

În replică, Băsescu a transmis delegaţiei finanţatorilor internaţionali că autorităţile române vor trebui să se concentreze asupra acestor măsuri după alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Problema este că nimeni nu mai crede în promisiunile liderilor politici: nici investitorii şi, cel mai probabil, nici FMI. Steven van Groningen, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini şi al Raiffeisen Bank, crede că alegerile din decembrie nu vor aduce modificări fundamentale pentru mediul economic, din experienţa ultimilor 20 de ani.

„Nu văd schimbări fundamentale după alegeri, nu sunt optimist în acest sens. Am văzut în ultimii 20 de ani că schimbarea puterii nu a adus schimbări fundamentale şi asta este problema principală a clasei politice”, a spus van Groningen.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *