Generalul american Wesley Clark: Aurul de la Roşia Montană poate fi scos fără riscuri

Generalul în retragere Wesley Clark, 68 de ani,Generalul în retragere Wesley Clark, 68 de ani, a acordat un interviu ziarului “Adevărul” în care a vorbit despre resursele minerale de la Roşia Montană.

Ion M. Ioniţă: Domnule Clark, care este exact natura activităţii pe care o desfăşuraţi la Bucureşti în calitate de consilier onorific al premierului Victor Ponta?

Wesley Clark: Treaba mea aici este să sprijin dezvoltarea economică, să sprijin crearea de oportunităţi de afaceri în România. Ne concentrăm în domenii cum sunt exploatarea resurselor minerale, agricultură, hidrocarburi, sectorul sanitar şi alte zone în care putem aduce tehnologii şi investiţii care să creeze locuri de muncă. Cred că România este o ţară bogată cu oameni capabili, dar nu există investiţiile de care este nevoie aici pentru dezvoltare economică. Avem nevoie de o strategie de dezvoltatare economică, şi asupra acestui segment lucrez.

(…)

I.M.I.: Roşia Montană este în centrul unei dispute uriaşe legate de siguranţa exploatării cu cianuri a aurului de către o companie canadiană.

Sunt doi factori aici. Roşia Montană este importantă pentru locurile de muncă pe care le poate crea. Dar protecţia mediului este importantă. Sunt tehnologii care permit exploatarea aurului fără a pune în pericol mediul. Roşia Montană trebuie încurajată să folosească astfel de tehnologii.

Interviul integral aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Generalul american Wesley Clark: Aurul de la Roşia Montană poate fi scos fără riscuri

  1. Sorina 22/11/2012 at 18:49

    riscurile la Rosia Montana sunt infime, datorita celui mai sigur baraj minier din lume si tehnologiei de ultima generatie, aprobata de UE. investitiile ar trebui sustinute si demarate cat mai rapid, daca ne pasa de soarta motilor, dar si a Romaniei intregi

    Reply
  2. Calin 23/11/2012 at 11:31

    asta inseamna proiectul celor de la RMGC, riscuri minime prin folosirea celor mai moderne si mai sigure tehnologii, va fi chiar cea mai moderna exploatare din Europa. domnul Clark ar trebui sa stie ca normele de mediu in Europa sunt mult mai stricte decat cele din SUA

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *