Geoană: Constituţia nu este o joacă despre cine are mai multă putere, ci este codul genetic al unei naţiuni

geoanaPezent la conferinţa “Criza economică şi modelul social european”, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, senatorul Mircea Geoană a subliniat că revizuirea Constiţiei nu vizează puterea sau persoana care o deţine, ci aceasta trebuie să reflecte “codul genetic al unei naţiuni”.

Geoană a vorbit şi despre recomandările ce au fost făcute publice astăzi de către Comisia Europeană: “vom vedea cât de mult am făcut din punct de vedere al stabilităţii macro-economice, al transparenţei cheltuielilor publice, al luptei împotriva corupţiei”.

Totodată, senatorul  a atras atenţia asupra faptului  este statul din Uniunea Europeană, care prevede cel mai mic procent din PIB pentru protecţia  socială.

“Dacă vom merge în continuare exclusiv pe zona structurală, inclusiv pe zona de competitivitate, fără să ne gândim şi la calitatea vieţii şi la investiţiile în zona de social, România va avea o dificultate semnificativă din punct de vedere al presiunilor pe care le vom avea de suportat’, a susţinut oficialul.

“Dacă ne uităm puţin la modul în care România reuşeşte integrarea europeană, constatăm cu multă tristeţe şi multă preocupare că , de fapt, acest abis între pătura foarte bogată şi foarte îngustă de capitalişti, pe care noi i-am creat în aceşti 20 şi ceva de ani, şi marea masă a populaţiei, se adânceşte” a mai susţinut Geoană în discursul său.

Tot el a opinat că dezbaterea privind modificarea Constituţiei riscă să omită ce este mai important –  problemele cetăţenilor, în special cele în care statul are un rol primordial.

‘Dezbaterea pe care o avem în aceste zile cu privire la noua Constituţie nu poate să se oprească exclusiv la zona politicului. (…) O Constituţie nu este o simplă joacă despre cine are mai multă putere între cei care conduc sau vor conduce România. Ci o Constituţie reprezintă codul genetic al unei naţiuni” a mai declarat senatorul.

Geoană a concluzionat spunând că “nici în cicluri economice pozitive România nu a reuşit să se dezvolte” şi că trebuie ca ţara noastră să ajungă la o paritate în muncă pentru a evita situaţia actuală când  “tinerimea  îşi caută un viitor în altă parte”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.