Geoană: Funcţia de comisar european a României ar trebui să revină PSD, în 2014

Mircea GeoanaSenatorul PSD Mircea Geoană a declarat că social-democraţilor ar trebuie să le revină în 2014 funcţia României de comisar european, el adăugând că ţara noastră ar trebui să ţintească, dincolo de un portofoliu important pentru acesta, şi poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene, potrivit Realitatea.net.

“E un element de normalitate, prim-ministrul este social-democrat şi Victor Ponta cred că are o obligaţie faţă de familia noastră politică ca în viitoarea Comisie, care este un for politic, să avem din partea unui Guvern condus de un social-democrat un comisar care să facă parte din familia social-democrată”, a afirmat Geoană sâmbătă.

“Şi poate mai puţin important decât culoarea politică, este ce portofoliu va avea. Şi unul, apropo de ambiţia României, cred că ar trebui să ţintim o poziţie viitoare de vicepreşedinte al Comisiei. România are potenţial de negociere şi o influenţă regăsită astfel încât să putem ţinti un portofoliu important, dar şi o poziţie politică pentru viitorul comisar la conducerea Comisiei Europene”, a spus Geoană.

Sursa: Realitatea.net
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *