Guido Westerwelle îndeamnă România: Clădiţi cu noi Europa valorilor, democraţiei şi drepturilor omului

Ministrul de Externe al Germaniei, Guido Westerwelle, îi îndeamnă pe diplomaţii români, într-un mesaj transmis luni cu prilejul Reuniunii anuale a diplomaţiei, să se alăture Guvernului Federal de la Berlin în clădirea unei Europe a valorilor, a democraţiei şi a drepturilor omului, potrivit Mediafax.

Oficialul german apreciază, în mesajul al cărui text a fost transmis presei de MAE român, că relaţia tradiţională româno-germană se aşează pe “un fundament de încredere crescută”, dar şi pe valorile şi principiile comune ale UE, care trebuie apărate “atât în exterior, cât şi în interior”.

“Aceste relaţii se bazează pe valorile şi principiile comune care ne unesc în interiorul UE şi pe care suntem chemaţi să le apărăm atât în exterior, cât şi în interior. În calitatea dumneavoastră de diplomaţi ştiţi că putem obţine cele mai mari succese în exterior doar atunci când reuşim să dăm exemple convingătoare ale unor virtuţi precum democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului”, afirmă Westerwelle.

“Avem nevoie de o Europă capabilă de acţiune în cadrul politicii externe, economice şi financiare ale cărei decizii să fie democratic legitimate şi care să îşi poată menţine interesele în mod adecvat într-o lume policentrică. Numai împreună putem aborda, în această lume globalizată, multiplele provocări şi depăşi problemele. Clădiţi alături de noi această Europă a valorilor, a democraţiei şi drepturilor omului!”, este îndemnul adresat de Westerwelle diplomaţilor români.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *