Günther Oettinger, comisar UE: România, Italia, Bulgaria sunt “neguvernabile”. Ministrul roman de Externe cere explicatii publice

Gunther_h_oettingerComisarul UE al Energiei, germanul Günther Oettinger, şi-a exprimat preocuparea că state precum Italia, România şi Bulgaria sunt “neguvernabile”, Guvernul german negând ulterior că ar putea face o astfel de apreciere privind Italia, fără însă a retracta în privinţa României şi Bulgariei.
La randul sau, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean a cerut explicatii publice pe aceasta tema. „Sunt profund surprins de remarcile făcute cu privire la România, a declarat, Corlatean, intr-un comunicat transmis catre caleaeuropeana.ro. Aşteptăm explicaţii oficiale, publice, convingătoare, înainte de a face orice alte comentarii”.

“Mă îngrijorează că ţări precum Bulgaria, România şi Italia sunt, în mod fundamental, aproape neguvernabile”, a declarat germanul Günther Oettinger, conform publicaţiei Bild, noteaza Gandul.info.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, vicepreşedinte al grupului socialiştilor şi democraţilor din PE, condamnă “poziţia arogantă” a comisarului european.

corina_cretu

 

 

“Protestez faţă de acest mod de gândire care confundă democraţia şi dreptul cetăţenilor europeni de a face alegerile politice pe care le cred potrivite cu incapacitatea de a se guverna. România este cât se poate de guvernabilă şi aşa a fost în toţi aceşti 23 de ani scurşi de la Revoluţie, cu toate greutăţile prin care am trecut şi trecem”, a declarat Corina Creţu, potrivit unui comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, potrivit Gandul.info.

“România are un guvern solid, o majoritate parlamentară la fel de solidă, un program de guvernare realist şi o economie în creştere. Există viaţă politică şi guvernare şi în afara Popularilor Europeni, aflaţi acum în degringoladă din cauza impasului în care au adus Uniunea Europeană”, a precizat Corina Creţu, care a atras atenţia asupra faptului că Italia şi-a rezolvat problema formării guvernului, la fel ca şi Bulgaria, astăzi.

 

Surse: Mediafax.ro, Gandul.info
F
oto 1: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Günther Oettinger, comisar UE: România, Italia, Bulgaria sunt “neguvernabile”. Ministrul roman de Externe cere explicatii publice

  1. Camelian Propinatiu 29/05/2013 at 20:44

    Nimic nu e intâmplator in mass media occidentala. Orice act de propaganda antiromânească descurajează investitiile in RO si angajarea in strainatate de forta de munca din RO. Chiar in postromânism, nu e prea târziu sa infiintam Institutul pentru Semnalarea si Monitorizarea Antiromânismului (ISMAR), macar acumulându-se pe un site prin voluntari diferitele vexatiuni din presa, politica sau societate, pretutindeni in lume si cu precadere in RO, pentru a se condensa o imagine de ansamblu. Daca ne vom convinge ca nu exista antiromânism, cu atat mai bine!

    Reply
  2. Pingback: Cand Sudul simte raceala Nordului pe sira spinarii | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *