Guvernul a asigurat prima tranşă de 97 de milioane de euro pentru avioanele F-16 din Portugalia

F-16 planePrimele plăţi pentru achiziţia celor 12 avioane vechi F-16 de la statul portughez vor fi acoperite cu 97 milioane euro şi din sumele încasate de ANCOM la eliberarea benzilor de frecvenţe radio, suplimentar fondurilor alocate din veniturile proprii ale Ministerului Apărării şi din bugetul de stat, transmite Gandul.info.

Regimul de finanţare a primelor plăţi destinate cumpărării acestor avioane a fost stabilit prin ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de miercuri.

“Guvernul a adoptat această hotărâre (ordonanţă de urgenţă -n. r.) prin care se creează cadrul pentru asigurarea fondurilor necesare demarării procesului de achiziţie a 12 avioane multirol pentru forţele aeriene. Din suma încasată prin eliberarea benzilor de frecvenţe radio menţionate, ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) va vira suma de 97 milioane euro către o poziţie distinctă de venituri ale bugetului de stat. Restul fondurilor pentru derularea programului vor proveni din venituri proprii ale MApN şi din alocări suplimentare ale bugetului de stat”, transmite Executivul.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.