Ponta: Impozitarea diferenţiată a veniturilor nu va fi probabil introdusă în acest an

Impozitarea diferenţiată a veniturilor nu va fi probabil introdusă în acest an, dar principiul conform căruia taxarea trebuie sa fie mai redusă pentru unele categorii sociale va fi avut în vedere în continuare, a declarat, marţi seara, premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Întrebat la RTV dacă sistemul diferenţiat de impozitare a veniturilor, cu cote de 8%, 12% si 16%, este avut în vedere pentru acest an acest an sau pentru anii viitori, premierul a arătat că, foarte probabil, acest tip de impozitare nu va fi aplicat din 2013.

“Nu pentru 2013, dar era vorba de un principiu care a constituit cel mai dificil compromis între PSD şi PNL. (…) A fost un compromis care eu cred că este corect şi util. În 2013 probabil că nu vom reuşi să ne ducem la 12% şi 8%, însă cele două principii, acela că în România nu mergem cu o taxare foarte ridicată, dar că există categorii sociale faţă de care taxarea trebuie să fie mai redusă decât pentru marea masă a cetăţenilor, amîndouă sunt principii moderne”, a afirmat Ponta.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: blogponta.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *