România, în topul celor mai atractive zece pieţe pentru investiţii eoliene

România a intrat în topul celor mai atractive zece ţări pentru investiţii în energie eoliană, după ce a urcat trei locuri, de pe 13 în noiembrie, potrivit raportului trimestrial Country Attractiveness Indices al Ernst & Young (E&Y), care include 40 de ţări.

“Indicele E&Y plasează România pe acelaşi loc cu Polonia şi Irlanda privind atractivitatea pieţei de energie eoliană, şi foarte aproape de ţări precum Suedia, Franţa şi Italia”, se arată într-un comunicat al E&Y, potrivit Mediafax.

Pe prima poziţie s-a menţinut China.

Din Europa Centrală şi de Est, Polonia se situează pe zece, la egalitate cu România în privinţa atractivităţii pentru investiţii în sectorul energiei eoliene, Grecia pe 26, Turcia pe 29, Ucraina pe 32, Bulgaria 33, Ungaria şi Cehia 38.

România este considerată cea mai atractivă ţară din regiune pentru investiţii eoliene, urmată de Polonia, Grecia (21), Turcia (30), Ucraina (32), Bulgaria (34), Ungaria (39) şi Cehia (40).

E&Y analizează trimestrial cele mai atractive 40 de ţări din lume privind piaţa internă de energie regenerabilă, infrastructura şi compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale. După investiţiile record de anul trecut, perspectivele pentru anul acesta sunt incerte în sectorul energiei regenerabile, potrivit E&Y, în special în ţările dezvoltate. În timp ce pieţele consacrate se vor confrunta cu tot mai multe constrângeri financiare, în special în zona euro, pieţele emergente vor continua să prospere în acest sector, datorită programelor ambiţioase de atragere a investiţiilor.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: ecomagazin.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *