INS, despre recensământ: 450.000 de CNP-uri, multiplu înregistrate, eronate sau lipsă

recensamant-2011Institutul Național de Statistică precizează că „aproximativ 450.000 de CNP-uri aferente formularelor de la recensământul din 2011, respectiv 2,33% din total, au fost multiplu înregistrate, eronate sau nu au fost completate”, potrivit unui comunicat de presă publicat vineri.

“Din totalul formularelor completate cu informaţii individuale la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011, 97,67% au avut CNP-ul corect completat, restul înregistrărilor, circa 450 mii, reprezentând 2,33% din totalul formularelor, conţinând cazuri de CNP-uri multiplu înregistrate (duble, triple etc.), eronate (greşite sau trunchiate) sau lipsă. Înregistrările multiple au fost cauzate în cea mai mare parte de declararea persoanei atât la domiciliul acesteia, cât şi la reşedinţa obişnuită. În această situaţie, în baza de date a Recensământului a fost păstrată o singură înregistrare şi anume cea corespunzătoare reşedinţei obişnuite”, precizează Institutul.

INS mai precizează că înregistrarea şi folosirea unui cod de identificare a persoanei (CNP) la recensământ este o practică frecvent întâlnită la efectuarea recensămintelor populaţiei în ţările europene.

Folosirea CNP-ului la recensământul din octombrie 2011 a permis identificarea şi eliminarea dublelor înregistrări ale persoanelor, corectarea unui CNP incomplet sau cu erori, notează INS.

Institutul va prezenta pe 4 iulie 2013 prezenta primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011.

Sursa: Institutul Național de Statistică

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to INS, despre recensământ: 450.000 de CNP-uri, multiplu înregistrate, eronate sau lipsă

  1. Pingback: INS, despre recensământ: 450.000 de CNP-uri, multiplu înregistrate, eronate sau lipsă | Radio GRADO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *