Învăţăturile lui Puiu Haşotti

Ministrul Culturii, Puiu Haşotti, le-a felicitat pe participantele la Şcoala de Vară a femeilor liberale că nu îşi fac modele în politică, susţinând că nici Margaret Thatcher, nici Angela Merkel nu sunt modele de urmat, transmite corespondentul MEDIAFAX, potrivit Realitatea.net.

El a ţinut să sublinieze că femeile din politică nu îşi iau modele, nici din ţară, nici din străinătate şi că nici nu ar avea ce modele să urmeze.

“Dumneavostră aveţi un avantaj, nu vă faceţi modele dintr-un orgoliu foarte frumos pe care îl aveţi. Noi avem un orgoliu urât şi ne facem modele pe care nu le putem atinge. Iată de exemplu, Caesar l-a avut model de Alexandru, Napoleon l-a avut model pe Caesar, Carol cel Mare l-a avut model de Împăratul Augustus. Dumneavoastră până acum, cel puţin în politică, nu aţi avut modele pentru că nici Margaret Thatcher nu a fost un model, nici Angela Merkel nu este un model, nicidecum, nici Tansu Ciller, fostul premier al Turciei, nu vă poate fi model. Sunt diferenţe evident, e diferenţă între Elena din Troia şi alte Elene, Elena Cuza, nu m-am gândit la altcineva”, a afirmat Puiu Haşotti.
Ministrul Culturii a participat, sâmbătă, la deschiderea Şcolii de Vară a femeilor liberale, care se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni la Eforie Nord.

Sursa: Realitatea.net
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *