Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane: Nu toti tinerii trebuie sa ajunga doctori in stiinte

Bacalaureatul profesional “nu mi se pare o propunere rea, din cate stiu din presa”, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc.

Potrivit acestuia, “nu toti tinerii trebuie sa ajunga doctori in stiinte, iar pentru unele meserii liceul terminat trebuie recunoscut si sa le permita sa isi gaseasca profesia intr-un domeniu aplicat”. In ce priveste scoala profesionala care a fost reinfiintata incepand cu anul acesta, presedintele Academiei a declarat ca “aici lucrurile cred ca ar trebui echivalate cumva”.

Nu cunosc multe amanunte in legatura cu aceasta decizie, dar din cate stiu din presa nu mi se pare o propunere rea. Pentru ca nu toti tinerii trebuie sa ajunga doctori in stiinte, iar pentru unele meserii liceul terminat trebuie recunoscut si sa le permita absolventilor sa isi gaseasca profesia intr-un domeniu aplicat, fara un nivel foarte inalt de cunostinte teoretice. Un asemenea Bacalaureat cred ca ar confirma pregatirea lor de liceu, sigur nu la nivelul cel mai inalt, dar ar fi o incheiere a unei activitati pe care acesti copii au depus-o“, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc.

Potrivit acestuia, “scoala profesionala a fost un lucru bun si ar trebui incurajata pregatirea profesionala a tinerilor care nu vizeaza si nu viseaza mai sus. Aici lucrurile cred ca ar trebui echivalate cumva“.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  acad.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *