Isarescu: Am innebunit populatia cu reforme structurale, nu ne mai crede. Iar o frecam

mugur isarescuGuvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a renuntat la limbajul formal in cadrul forumului Academica BNR 2013. In discursul lui Isarescu s-au strecurat formulari mai puţin formale, dar despre care guvernatorul BNR a spus ca sunt “pe intelesul tuturor”, transmite Adevarul.

Incercand sa explice care au fost greselile facute de-a lungul timpului in economia romaneasca si care sunt limitele interventiei BNR in politica financiara, Isarescu a precizat ca finantistii s-au saturat sa innebuneasca lumea cu “reformele structurale” strecurate in comunicatele transmise presei.

“Pana si noi la Banca Nationala suntem plictisiti si obositi de politici structurale si de reforme structurale. Dar cine le-a facut are crestere economica. Germania, spre exemplu, care timp de 20 ani n-a crescut salariul real. Si acuma se cearta cu Grecia, care de cand a intrat in zona euro, a dublat salariul real. Care are dreptate? Sunt nemtii niste teutoni?

Or fi, dar faci reforme structurale, beneficiezi de cresteri economice. Noi, la Consiliul de Administratie la banca, cand facem comunicate, zicem: ‘Mai, nu mai treceti aia cu reformele structurale, ca am innebunit populatia… nu ne mai crede… iar o frecam!'”, a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

Sursa: Adevarul.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.