Mugur Isărescu: România are nevoie de stabilitate pentru o creştere economică

mugur isarescuRomânia depinde de investiţii pentru a avea o creştere economică sustenabilă, însă investitorii au nevoie de stabilitate politică, financiară şi de preţuri, a precizat joi Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), potrivit Gandul.info. Declaraţiile au venit într-un briefing de presă în care a Isărescu detaliat deciziile de politică monetară ale Consiliului de Administraţie al BNR.

Guvernatorul a precizat că BNR contribuie la asigurarea stabilităţii prin ţintirea inflaţiei, mai ales prin asigurarea stabilităţii preţurilor.

Credem că aceasta (asigurarea stabilităţii preţurilor n.r.) este contribuţia cea mai importantă pe care Banca Naţională o poate da pentru creşterea sustenabilă care în România depinde, mai mult decât oriunde, de investiţii. Nu cred că un investitor, fie el român sau din străinătate, este mai atent la altceva decât la stabilitate, la stabilitatea politică, financiară, de preţuri. Investitorul este un animal sperios, ca să-l citez pe Keynes (John Keynes, economist britanic n.r.), nu va face niciodată investiţii riscante”, a declarat Mugur Isărescu.

Sursa: Gandul.info

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.