Isarescu: Urgenta infiintarii Autoritatii de Supraveghere Financiare este data de urgenta schimbarilor care au loc in Europa

Urgenta si simplificarea institutionala sunt principalele argumente pentru infiintarea ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) care va comasa intr-o singura institutie Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si  Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), au declarat marti Guvernatorul BNR Mugur Isarescu si premierul Victor Ponta intr-o conferinta comuna, potrivit HotNews.ro.

“De doi ani functioneaza in cadrul BCE, Consiliul European de Risc Sistemic. Romania si Italia au cate 4 participanti acolo. Exista tari cu doi participanti sau chiar cu unul singur- cazul Cehiei. Tendinta in Europa este de integrare pentru ca in acest CERS suntem 80 de insi. Ganditi-va cum poate functiona o institutie cu 80 de persoane. In plus, exista recomandari din partea BCE ca in tarile in care sistemele financiare nu sunt mari,cazul Romaniei, sa unificam aceste supravegheri”, a explicat Mugur Isarescu.

“Urgenta acestei Ordonante este data de urgenta cu care se schimba lucrurile in Europa” a mai declarat guvernatorul BNR.

Mai multe informatii aici.

Sursa: HotNews.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *