Italia sprijină România pentru aderarea la Schengen

Diego Brasioli titus corlateanAmbasadorul Italiei, Diego Brasioli, a reiterat ”sprijinul ferm şi constant al Italiei pentru confirmarea unei date certe pentru aderarea României la spaţiul Schengen”, în cursul acestui an, se arată într-un comunicat al MAE.

Redăm conținutul comunicatului:

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 13 februarie 2013, în audienţă pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Diego Brasioli, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Ministrul Titus Corlăţean l-a felicitat pe noul ambasador italian la Bucureşti şi şi-a exprimat convingerea că mandatul său se va desfăşura sub semnul continuităţii relaţiilor excelente dintre cele două ţări, în spiritul Parteneriatului strategic.

Interlocutorii au apreciat că frecvenţa contactelor la nivel înalt va fi la fel de intensă şi pe viitor, o vizită a ministrului italian de externe la Bucureşti fiind aşteptată în cursul acestui an, după alegerile parlamentare din Italia din această lună. Cele două părţi au confirmat, de asemenea, interesul deosebit pentru o participare de nivel a României la Expo Milano 2015, conform profilului relaţiei economice bilaterale.

Ambasadorul Diego Brasioli a subliniat că doreşte ca mandatul său să se desfăşoare sub semnul intensificării contactelor bilaterale, a dialogului politic şi a schimburilor economice. A reiterat sprijinul ferm şi constant al Italiei pentru confirmarea unei date certe pentru aderarea României la spaţiul Schengen, în cursul acestui an.

Ministrul Titus Corlăţean a urat succes ambasadorului Diego Brasioli în îndeplinirea misiunii sale la Bucureşti, exprimând încrederea că relaţiile bilaterale vor continua să prospere pe durata mandatului său.

Sursa: MAE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.