Klaus Mangold: Nu e niciun dubiu că trebuie să ieşiţi din această instabilitate politică foarte repede

Klaus Mangold, unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din lume, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Ziarul Financiar şi Gandul în care a vorbit despre  atuurile care fac din România un stat atractiv pentru investitorii străini, precum şi despre provocările cu care se confruntă liderii europeni.

România prezintă avantaje atât din punctul de vedere al competitivităţii forţei de muncă şi a calităţii profesioniştilor din industrie, cât şi din punct de vedere al poziţionării geografice, este de părere Mangold.

„Vă aflaţi în centrul Europei de Est, sunteţi aproape de Turcia, care va fi o piaţă foarte mare în viitor şi puteţi fi o punte de legătură în acest sens. De asemenea, sunteţi aproape de Rusia, o altă ţară cu mare potenţial de afaceri în viitor”, a precizat Mangold.

Mangold a mai atras atenţia asupra necesităţii depăşirii actualei crize politice, în special pentru că aceasta îi ţine la distanţă pe potenţialii investitori.

„Nu e niciun dubiu că trebuie să ieşiţi din această instabilitate politică foarte repede. Cred că, în acest moment, mulţi aşteaptă cu nerăbdare rezultatele alegerilor din decembrie. Stabilitatea politică reprezintă un element-cheie pentru investitorii străini. Investitorii se aşteaptă ca România să redevină stabilă politic”, a subliniat el.

Interviul integral AICI.

Sursa: Gandul.info
Foto:  http://de.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *