Leonard Orban: Singura soluție viabilă pentru România este păstrarea celor opt regiuni de dezvoltare

conferinta

Leonard Orban, fost comisar european si ministru al Afacerilor Europene a declarat astazi (4 aprilie a.c.) că, in opinia sa, ”varianta cu costurile cele mai mici” pentru Romania o reprezintă ”păstrarea actualelor regiuni de dezvoltare”. În caz contrar, nu vom mai putea utiliza fondurile europene pe o perioada de pana la 1 an și jumătate.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii ”Modele de creștere și competitivitate în Uniunea Europeană” organizată de Reprezentanța Comisiei Europene la București.

„În cazul modificării numărului de regiuni, rezultatele la nivel statistic vor fi modificate, va fi necesară la nivelul Eurostat elaborarea de noi statistici pe populaţie (…) Deci cel puţin un an, chiar un an şi jumătate, nu vom mai putea utiliza fondurile europene” a declarat fostul ministru.

”Din punctul meu de vedere, varianta cu costurile cele mai mici, singura varianta fiabila, este varianta păstrării actualelor 8 regiuni de dezvoltare”, a spus Orban. El a completat, adăugând că transferul de competenţe de la autoritatea centrală către autorităţile locale ar trebui făcut gradual.

Foto: caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.