Liviu Dragnea: De anul viitor, autorităţile locale vor decide dacă indexează sau nu taxele şi impozitele cu rata inflaţiei, nu Guvernul

Vice-premierul Liviu Dragnea a anunţat că în şedinţa din 4 ianuarie Guvernul va modifica Hotărârea de Guvern care obligă Executivul să indexeze taxele locale cu nivelul inflaţiei din trei în trei ani, această decizie urmând să fie luată de autorităţile locale, doar dacă va fi necesar, potrivit Jurnalul.ro.

“Până în acest moment, din trei în trei ani, Guvernul avea obligaţia prin lege să indexeze nivelul taxelor şi impozitelor locale în funcţie de rata inflaţiei. Noutatea o reprezintă faptul că începând cu 2013 Guvernul a stabilit ca impozitele şi taxele locale să poată fi indexate cu rata inflaţiei, rămânând la nivelul fiecărie autorităţi locale decizia de oportunitate”, a declarat Dragnea.

“Criteriile le stabileşte fiecare autoritate locală. Nu mai vrem ca autorităţile locale să spună că Guvernul le impune să mărească taxele. Guvernul le creează cadrul necesar” a declarat vice-premierul.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *