România, locul 70 în topul mondial la egalitatea între sexe

PeopleRomania se află pe locul 70 la capitolul egalitate între sexe, clasament în care Islanda ocupă primul loc. Datele prezentate în Global Gender Report arată că la capitolul egalităţii între sexe prima parte a clasamentului este dominată de ţări nordice. Astfel, Finlanda ocupă locul 2, urmată de Norvegia şi Suedia, notează BBC, potrivit Gandul.info.

Datele raportului arată că la acest capitol, ţara noastră se situează pe poziţia 70, în timp ce ţările vecine, cu excepţia Ungariei – care ocupă locul 87, stau mai bine. Ucraina se afla pe locul 64, Republica Moldova pe 52, Bulgaria pe 43, iar Serbia ocupă locul 42 în ceea ce priveşte egalitatea între sexe.

Raportul Global Gender Report cuprinde şi statistici mondiale în ceea ce priveşte sănătatea, educaţia, politica şi economia. La segmentul sănătate, care compară speranţa de viaţă pentru cele două sexe, România ocupă locul 34.

În ceea ce priveşte educaţia, respectiv accesul la educaţie atât în rândul femeilor, cât şi în rândul bărbaţilor, datele raportului clasează ţara noastră pe locul 50, în timp ce Ucraina este pe poziţia a 27-a, iar Republica Moldova pe locul 74.

Sursa: Gandul.info
Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.