MAE: Concluziile Raportului MCV, adoptate de Consiliul Afaceri Generale la Bruxelles

Flag of RomaniaConsiliul Afaceri Generale, reunit luni la Bruxelles, a adoptat, cu unanimitate, Concluziile pe marginea Raportului privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), publicat de Comisia Europeana la 30 ianuarie, informeaza un comunicat de presa al MAE, potrivit EurActiv.ro.

‘In debutul lucrarilor, Consiliul a adoptat, cu unanimitate, Concluziile pe marginea Raportului privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), publicat de Comisia Europeana la 30 ianuarie 2013. Concluziile reflecta progresele realizate de Romania in privinta recomandarilor Comisiei si a obiectivelor de referinta MCV. Astfel, Consiliul apreciaza pasii intreprinsi de Guvernul Romaniei pentru a raspunde recomandarilor Comisiei Europene din iulie 2012 si saluta angajamentul Guvernului de a asigura respectarea statului de drept si independenta justitiei, precum si masurile aplicate in acest sens’, mentioneaza sursa citata de Agerpres.

In acelasi timp, concluziile solicita continuarea eforturilor si realizarea de noi pasi concreti in perspectiva urmatoarelor rapoarte pentru Romania si Bulgaria, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, preconizate sa fie publicate de Comisie inainte de finele acestui an, arata MAE.

Concluziile integrale prezentate de Consiliu, disponibile AICI.

Surse: consilium.europa.eu, EurActiv.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.