MAE: Trei romani morti si 18 raniti in urma unui accident produs vineri dimineaţă în Ungaria

Mai mulţi români se numără între persoanele rănite grav în urma unui accident rutier în Ungaria soldat cu 3 morţi.

brandusa predescuPurtător de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, a oferit informaţii oficiale privind accidentul ce a avut loc intre un microbuz romanesc si un tir cu numere de Bulgaria.

Microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi 2 şoferi, toţi cetăţeni români.

Din microbuz, 3 persoane sunt decedate, 18 sunt rănite şi o singură persoană de află în stare mai gravă, aceasta fiind transportată cu elicopterul la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Cetăţenii români răniţi în gravul accident rutier de pe autostrada M5 sunt internaţi, pentru îngrijiri, la 5 spitale din Budapesta.

Potrivit oficialului MAE, doi copii minori au fost răniţi uşor în urma accidentului, dar se află în afara oricărui pericol.

Predescu a precizat că familiile celor trei români decedaţi în accident au fost arunţate de către autorităţile competente.

Purt[torul de cuvant MAE a adăugat că şoferul microbuzului nu este vinovat pentru accident, acesta fiind provocat de tirul cu numere bulgaresti care a intrat cu viteza in coloana de masini. Din cele 9 maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare fiind prima masina lovită de către tir.

Premierul Victor Ponta a anunţat că de la Bucureşti va pleca către Budapesta un avion militar, pregătit pentru a acorda asistenţă medicală răniţilor. Împreună cu avionul MAPN va pleca şi o echipă medicală, condusă de Raed Arafat.

Autoritatile ungare au acordat tot sprijinul ambasadei romane, care s-a autosesizat cu privire la accidentul rutier si este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale
Accidentul de circulaţie a avut loc în  jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta.
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.