România mai aşteaptă. Olandezii vor două rapoarte bune despre justiţie pentru a negocia aderarea la Schengen

Comisia Europeană a publicat ieri un raport favorabil despre Justiţia din România, dar Olanda nu va relua negocierile pe aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen până nu vede două rapoarte bune, informează publicaţia electronică Adevarul.ro.

„Progrese sunt vizibile în ambele ţări, în special în România. Este un pas înainte, dar mai sunt multe de făcut. Olanda doreşte două rapoarte consecutive care să indice progrese ireversibile şi de lungă durată în combaterea corupţiei şi crimei organizate. Vom vedea în iulie, după raportul complet al Comisiei Europene“, a declarat, pentru „Adevărul Europa“, ministrul olandez pentru Afaceri Europene, Ben Knapen.

Pentru România, raportul indică progrese în dosarele de corupţie la nivel înalt, dar precizează că Bucureştiul mai are de arătat „multe rezultate în combaterea corupţiei în cazul achiziţiilor publice”, spune  ministrul olandez. Cabinetul său a subliniat: condiţia Olandei pentru a fi de acord cu aderarea deplină la spaţiul Schengen este ca două rapoarte consecutive să fie pozitive.

În privinţa Bulgariei (a cărei aderare la Schengen e legată de a României), Ben Knapen a remarcat funcţionarea unui departament specializat de procurori pentru cazurile de crimă organizată. „Dar Comisia Europeană arată că încă mai sunt probleme în sistemul judiciar din Bulgaria în privinţa numirilor şi promovărilor magistraţilor”, a adăugat Knapen.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto:  thehollandbureau.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to România mai aşteaptă. Olandezii vor două rapoarte bune despre justiţie pentru a negocia aderarea la Schengen

  1. tutu 16/03/2012 at 23:35

    degeaba justitia continua atrocitatile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.