Mariana Câmpeanu, participă la reuniunea EPSCO de la Bruxelles

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, participă vineri la reuniunea Consiliului Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului (EPSCO) care are loc la Bruxelles, informează reprezentanții ministerului, potrivit Realitatea.net.

mariana campeanuÎn cadrul Consiliului, primul subiect cu dezbatere de pe agendă este propunerea de Recomandare privind înfiinţarea unei garanţii pentru tineret. Obiectivul proiectului de recomandare este de a oferi un loc de muncă, un stagiu sau o schemă de ucenicie de calitate, într-un termen de patru luni, tinerilor de până în 25 ani, de la momentul terminării studiilor sau din momentul când aceştia devin şomeri.

Comisia Europeană (CE) va mai prezenta Pachetul privind investiţiile sociale. Un alt subiect de discuţie este îmbunătăţirea mobilităţii lucrătorilor prin dobândirea şi conservarea drepturilor de pensie suplimentară.

Tot în cursul reuniunii de astăzi are loc o dezbatere privind Semestrul European 2013, în vederea pregătirii reuniunii Consiliului European din 14 – 15 martie.

Totodată, Comisia va face o prezentare privind situaţia măsurilor tranzitorii pentru limitarea liberei circulaţii a lucrătorilor români şi bulgari, iar PRES IE va informa delegaţiile cu privire la evoluţiile dosarelor legislative aflate în negociere.

Sursa: Realitatea.net
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.