Mark Gitenstein către John Kerry: În România este prioritară ” numirea unor persoane credibile şi competente pentru funcţiile de procuror-general şi procuror anticorupţie”

mark gitensteinFostul ambasador SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, i-a formulat noului secretar de stat american, John Kerry, o listă de priorităţi referitoare la relaţiile bilaterale cu România, notează Adevarul.ro.

Fostul ambasador SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a postat pe un blog al diplomaţilor americani un mesaj pentru noul Secretar de Stat al SUA, John Kerry, în care îi recomandă câteva direcţii de acţiune în ceea ce priveşte România.
Fostul ambasador vorbeşte despre evenimentele din vara trecută, în care s-a implicat activ, şi spune că „în ciuda rapoartelor recente ale UE şi ale Comisiei de la Veneţia, care critică incidentele din ultimul an, adevărata lecţie a crizei de vara trecută este că reformele aplicate sistemului judiciar, procuraturii şi poliţiei încep să funcţioneze”.
În ceea ce priveşte provocările României, diplomatul vorbeşte despre necesitatea ca aceste reforme să continue. Mai mult, el spune că fundaţia relaţiilor bilaterale SUA-România trebuie să fie respectarea referinţelor stabilite în cel mai recent raport MCV şi a celor din pactul de coabitare dintre premier şi preşedinte.
„Prima şi cea mai importantă dintre acestea este numirea unor persoane credibile, competente şi cu experienţă pentru funcţiile de procuror-general şi procuror anticorupţie“, scrie Gitenstein. 
Mai multe detalii aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.