Mark Gitenstein către politicienii români: Nu repetaţi criza politică. Spectacolul din vară “a fost dezagreabil de privit”

Washingtonul aşteaptă ca România, aliat strategic-cheie, să “îşi ţină promisiunile” privind respectarea statului de drept şi reformele economice pentru a evita “repetarea” crizei din vară, a declarat ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, potrivit Mediafax.

“România a făcut promisiuni. Le va respecta? Respectarea tuturor acestor primisiuni poate fi o problemă de viaţă şi de moarte într-o alianţă”, a declarat Mark Gitenstein într-un interviu acordat AFP înainte de încheierea mandatului său.

“Coaliţia aflată la putere are meritul că a spus că va respecta condiţiile acordului de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi criteriile definite de UE pentru ameliorarea sistemului judiciar şi combaterea corupţiei. Ea trebuie să îşi respecte promisiunile”, subliniază Gitenstein.

“Pentru moment, toate indiciile arată că va urma această direcţie. Dacă nu o va face, va avea o problemă gravă şi se va confrunta cu o nouă criză”, a avertizat el.

El consideră că spectacolul din această vară a “a fost dezagreabil de privit”.

“Nu repetaţi această criză!”, a declarat el, adresându-li-se oamenilor politici.

Mai multe declaratii ale ambasadorului SUA aici.

Sursa: Mediafax.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *