Ministrul de Externe a avut întrevederi cu mai mulţi omologi din ţări europene

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a avut întrevederi, la Paphos, cu Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant UE pentru politică externă, precum şi cu omologi din mai multe ţări europene, fiind confirmate şi vizite ale ministrului la Berlin, în octombrie, precum şi la Budapesta, în septembrie, potrivit Antena3.ro.

Ministrul Titus Corlăţean a participat, în perioada 7-8 septembrie, la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre UE (tip Gymnich), care s-a desfăşurat la Paphos, în Cipru.

Potrivit informaţiilor transmise de MAE, şeful diplomaţiei române a avut întrevederi cu Erato Kozakou-Marcoullis, ministru de externe şi reprezentant al preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, care i-a adresat invitaţia de a vizita Cipru la finele lunii octombrie, şi cu Lady Catherine Ashton, Înalt Reprezentant UE pentru politică externă.

De asemenea, în marja reuniunii, a avut întâlniri cu miniştrii de externe din Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Olanda, Suedia, Polonia, Finlanda, Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Estonia, Letonia, Lituania, Irlanda, Belgia, Slovacia.

Conform unui comunicat al MAE referitor la întrevederea dintre Titus Corlăţean şi Guido Westerwelle, ministrul de externe german, în cadrul dialogului ministrul român “a apreciat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale în toate domeniile”.

“Cu această ocazie, şeful diplomaţiei române a confirmat acceptarea invitaţiei pe care omologul german i-a adresat-o pentru o vizita Germania la jumătatea lunii octombrie, ocazie cu care vor fi abordate aspecte complexe de cooperare bilaterală în plan politic, economic şi cultural, precum şi o serie de aspecte de interes comun în plan multilateral. De asemenea, ministrul Corlăţean a evocat şi oportunităţile oferite în acest an de aniversarea a 20 de ani de la semnarea Tratatului politic dintre România şi Germania. Interlocutorii au pus accent pe dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Economic Consolidat şi derularea de proiecte comune. Cei doi miniştri au abordat teme de actualitate de pe agenda europeană şi cooperarea dintre România şi Germania”, se arată în comunicat.

Mai multe informatii aici.

Sursa: Antena3.ro
Foto:   gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Ministrul de Externe a avut întrevederi cu mai mulţi omologi din ţări europene

  1. Proful 14/09/2012 at 16:40

    Domnule Corlatean,
    Este bine sa fii delicat, diplomat si democrat dar nu cu obstinatie; cu mafiotul Basescu ati pierdurt ocazia sa-l pineti cu botul pe labe atunci la intalnirea cu ambasadorii.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *