Mircea Geoană: SUA şi Europa au nevoie una de cealaltă acum mai mult decât oricând

SUA şi Europa au nevoie una de cealaltă acum mai mult decât oricând, iar o relaţie reînnoită necesită o atentă coordonare a eforturilor economice, diplomatice şi de securitate în regiunile dificile, afirmă fostul preşedinte al Senatului român, Mircea Geoană, într-un articol publicat în The Atlantic, preluat de Mediafax şi Gandul.info.

România se află printre ţările europene în care amestecul toxic de recesiune cu ani de proastă guvernare au adus revoluţii politice. Acesta este un risc grav pentru Europa şi relaţia transatlantică“, adaugă fostul preşedinte al Senatului.

Pentru a ajunge la o  “viziune comună” este necesară o “nouă claritate în procesul european”, consideră Geoană, în opinia căruia aceasta este o perioadă pentru “proiecte politice mari” dar şi una de “management al crizei”. “Acum, Europa are nevoie să găsească o cale de a le face pe amândouă în acelaşi timp. Statele Unite sunt în aceeaşi situaţie. Mai bine am discuta!”, afirmă el.

Citiţi mai multe AICI.

Sursa: Gandul.info
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Mircea Geoană: SUA şi Europa au nevoie una de cealaltă acum mai mult decât oricând

  1. Valentin Ion Zarnescu 10/10/2012 at 13:49

    A FI,SAU A NU FI(MIMAREA MODELULUI USA-N U.E.=USE;/SPUNE SI TU,DE CATIVA ANI,AM LANSAT PRIMUL,SPETA ”USE”.ORI ”SUE”!),ASTA-I INTREBAREA! DAR CLONAREA POL.(A USA-N UE) TREBUIE INSOTITA,SIMULTAN,DE CLONAREA EC. SI USA SI-A RELANSAT EC.,IN TROMBA!UE SE DEZVOLTA NUMAI-N GERMANIA?!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *