Mihai Răzvan Ungureanu, reclamaţie împotriva lui Ponta pentru declaratiile discriminatorii la adresa romilor

Mihai-Razvan-Ungureanu1-300x168

UPDATE, 2 aprilie:

Preşedintele Forţei Civice l-a reclamat pe premier la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării susţinând că acesta a făcut declaraţii discriminatorii referitoare la comunitatea romă şi la români într-o emisiune prezentată pe 19 martie de BBC, potrivit Mediafax.ro.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că a primit de la CNCD răspunsul în scris al premierului Victor Ponta şi a arătat că la mijlocul lunii aprilie colegiul director al CNCD urmează să ia o decizie.

 

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că a depus la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării o sesizare vizându-l pe premierul Victor Ponta, potrivit Gandul.info.

MRU reclamă “atitudinea sfidătoare” a lui Ponta faţă de comunitatea roma, care prin declaraţiile sale “încalcă grav imaginea şi dreptul comunităţtii rome de a beneficia de dreptul la libera circulaţie în cadrul Uniunii Europene, pe motiv ca aparţin unei categorii etnice distincte”.

“Nu comunitatea roma este vinovată pentru incapacitatea guvernului USL de a gestiona aderarea României la spaţiul Schengen. Domnul Ponta ar face bine să recitească raportul MCV şi să găsească acolo adevaratele cauze ale eşecului sau de a duce România în spaţiul Schengen”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Sursa: Gandul.info
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.