Olanda subliniază că nu a luat încă nicio decizie privind aderarea României la Schengen

Ambasada Olandei la Sofia a anunţat ieri, pe site-ul său, că guvernul olandez nu a luat încă nicio decizie cu privire la aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, potrivit EVZ.ro.

Presa bulgară scria ieri că decizia politică privind aderarea României şi a Bulgariei la Schengen ar putea fi amânată după martie 2013 din cauza opoziţiei unor ţări precum Olanda. Potrivit unor diplomaţi de la Bruxelles, de această dată de vină ar fi situaţia politică din România.

“În contextul apariţiei în presă a diverselor informaţii cu privire la aderarea la Schengen a României şi a Bulgariei, ambasada Olandei la Sofia reiterează faptul că guvernul olandez nu a luat încă nicio decizie. Poziţia olandeză va fi stabilită înainte de următoarea reuniune a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), stabilită pentru 7-8 martie, în strânsă cooperare cu alte state membre. Ambasada Olandei va ţine la curent mass-media bulgară în legătură cu acest subiect”, se menţionează în anunţul publicat pe site-ul ambasadei Olandei la Sofia.

Sursa: EVZ.ro

Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.