Olimpicul la Informatică cu opt medalii de aur: Sper ca atunci când voi reveni în ţară, să se mai schimbe lucrurile

rares buhai bistritanews.roUnul dintre copiii geniali ai informaticii româneşti plănuieşte să meargă la studii în Anglia sau în Statele Unite. Nu zice un “nu” categoric nici întoarcerii în ţară.

Pasiunea este cea care ne face mai speciali faţă de restul adolescenţilor, spune Rareş Buhai (17 ani) din Bistriţa, căruia calculatorul i-a devenit cel mai bun prieten.

Cu o mamă asistent medical şi un tată inginer, băiatul nu a avut niciodată o situaţie materială extraordinară şi crede că nu banii stau între performanţă şi elevi, ci sacrificiul: “Fac ce-mi place şi sunt dispus să-mi sacrific tot timpul pentru asta”.

“Spre deosebire de alte olimpiade, atât pregătirea, cât şi probele de concurs se susţin pe calculator, iar problemele sunt verificate de un program, nu de oameni, astfel că nu e loc de subiectivitate. Ori e albă, ori e neagră”, povesteşte Rareş. Dacă în lumea olimpicilor e un adevărat căutător de aur, în cea a tinerilor este un copil modest, care pune ban pe ban pentru a merge la facultate în afară.

“Am strâns o sumă frumuşică din premii şi voi pleca la studii fie în SUA, fie în Anglia. Sper ca atunci când voi reveni, să se mai schimbe lucrurile în ţară”, este marea dorinţa a lui Rareş.

Sursa: EVZ.ro
Foto: bistritanews.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.