Pivniceru demisonează din Guvern. Ponta: Mâine după-amiază fac o propunere de ministru sau preiau eu interimatul

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a anunțat, marți, că își va depune mandatul în cursul zilei de miercuri, după ședința de Guvern. Decizia ministrului vine după ce, marți, aceasta a fost validată de Parlament  în calitatea de judecător al Curții Constituționale.

victor pontaPremierul Victor Ponta a anunţat că miercuri după-amiază, după şedinţa de Guvern, va trimite preşedintelui Traian Băsescu fie o propunere de ministru la Justiţie, în locul Monei Pivniceru, fie propunerea ca el să preia interimatul la acest minister.

“Doamna judecător Pivniceru mâine (miercuri – n.r.) va fi la şedinţa de Guvern, după care va renunţa la calitatea de ministru pentru ca să nu existe niciun fel de discuţie, de incompatibilitate, de faptul că urmează să judece după aceea la Curte acte normative pe care le avizează”, a spus Ponta, după ce a discutat cu Mona Pivniceru la Palatul Parlamentului, în biroul preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

“Mâine anunţ dacă preiau eu interimatul sau dacă facem o propunere de ministru. Ori preiau eu interimatul, ori voi face o propunere”, a mai spus Ponta.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *