Petru Luhan, eurodeputat PDL, cere Guvernului să rezolve problema şomajului în rândul tinerilor

luhan_petruPetru Luhan cere Executivului român sa rezolve problema somajul in randul tinerilor, o problema intalnita in majoritatea tarilor europene si care continua sa le afecteze.

“Având în vedere situația alarmantă în care se găsesc tinerii europeni, printre care si cei români, adoptarea unor măsuri urgente cum ar fi garanțiile pentru tineri devin prioritare pentru asigurarea viitorului României. Evoluția economiei trebuie să fie însoțită de eforturi de creare de locuri de muncă concentrate pe forța de muncă tânără și consider că aceste garanții vor avea efectul scontat numai în cazul în care vor fi însoțite de o corelare între strategiile naționale de ocupare a forței de muncă și necesitățile viitoare ale economiei noastre, de noi programe menite să asigure tinerilor o educație tehnologică performantă și de o susținere a dezvoltării spiritului antreprenorial în rândul tinerilor prin acces sporit la fonduri europene și la consiliere în afaceri” a declarat europarlamentarul român Petru Luhan, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Cu o rată a șomajului în rândul tinerilor de 24%, Uniunea Europeană a ajuns într-o situație fără precedent. În state precum Grecia și Spania rata șomajului a depășit chiar 55%, ceea ce înseamnă că unul din doi tineri nu are loc de muncă în momentul de față. Astfel, Parlamentul European a sugerat Comisiei Europene și statelor membre urgentarea implementării sistemelor de garanții pentru tineret.

Sistemul de “garanții pentru tineret” nu este o garanție pentru obținerea unui loc de muncă, ci un instrument care garantează că toți tinerii sub 25 de ani și proaspeții absolvenți sub 30 de ani primesc o ofertă de angajare de bună calitate ori își continuă educația sau ucenicia în termen de maxim patru luni de când devin șomeri sau își termină studiile. Ideea acestor garanții a venit din Suedia și Finlanda, două state care aplică acest sistem încă din 1984 respectiv 1996.

Solicit Guvernului Ponta și în special ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale și persoanelor vârstnice să respecte cerințele Parlamentului European și să facă tot ce le sta în putință pentru adoptarea acestor garanții. Sper ca de data aceasta Guvernul să își facă datoria și Romania să nu mai fie arătată cu degetul, așa cum se întâmplă în ultima perioadă, de când tara noastră a intrat într-un con de umbra din cauza deciziilor eronate ale executivului de la București” a mai declarat Petru Luhan.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.