Ponta, pentru Die Welt: Barroso a tratat România corect și echilibrat. E o greșeală să fiu comparat cu Viktor Orban

Premierul Victor Ponta a acordat un interviu pentru cotidianul german Die Welt, intitulat “Nu vreau să fiu un ticălos”, în care vorbeşte despre  “relaţia cu Uniunea Europeană” şi “duşmănia cu preşedintele Băsescu”, potrivit Jurnalul.ro.

Despre atacurile venite de la Bruxelles, premierul crede că acestea nu sunt influenţate de faptul că Traian Băsescu aparţine familiei PPE. “Nu sunt o victimă a PPE şi în nici un caz a preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Domnia sa nu m-a menajat când  m-a criticat, însă a tratat ţara deosebit de corect şi echilibrat. (…)  Senzaţia mea este că, de când am depăşit criza din România, comentariile politice au devenit mai puţine”.

”Vreau însă să subliniez că este o greşeală să se facă o paralelă între mine şi Viktor Orban. În afară de prenume, nu am nimic de împărţit cu Viktor Orban. Eu sunt de stânga, el e de dreapta, dacă nu chiar de extremă dreapta. Mie nici nu îmi trece prin gând să atac statutul Băncii Centrale sau să îngrădesc libertatea presei”.

Articolul integral AICI.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *