Ponta: Îmi doresc ca România să fie cel mai bun prieten din UE al Chinei

VP-ChinaPremierul Victor Ponta, preşedintele PSD, a declarat luni, 30 septembrie 2013, că îşi doreşte ca România să fie cel mai bun prieten din Uniunea Europeană al Chinei, ”o poartă de intrare politică, economică, comercială, culturală şi artistică”.

“Este al unsprezecelea an consecutiv în care particip la Ambasada din Bucureşti a Republicii Populare Chineze la această sărbătoare a Chinei. Este pentru mine o mare onoare şi plăcere şi cu această ocazie şi cred că am mandat în acest sens să transmit cele mai bune gânduri din partea Guvernului României. De altfel, vedeţi că aproape tot Guvernul României este prezent aici, e chiar şi o reuniune a coaliţiei de guvernare, deci e un loc bun în care să ne întâlnim. Vreau să spun în limba română şi sunt convins că va rămâne acest lucru că am fost extrem, extrem de onorat în urmă cu câteva luni atunci când noul preşedinte şi noul prim-ministru al Chinei m-au primit ca reprezentant al României. A fost un semn de prietenie şi de apreciere pentru România pe care foarte multe ţări din lume şi l-ar fi dorit. Cred că acest gen de relaţie specială, de parteneriat special între China şi România este în avantajul ambelor ţări, ambelor popoare şi este un obiectiv pentru care merită să muncim şi în perioada imediat următoare”, a spus premierul la recepţia oferită cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Populare Chineze, citat pe site-ul PSD.

Ponta s-a declarat convins că în perioada următoare primul ministru chinez va răspunde invitaţiei de a vizita România.

,,Sunt absolut convins că, în curând, voi avea plăcerea de a avea la Bucureşti vizita de răspuns din partea primului-ministru al Chinei pentru a discuta despre proiecte de colaborare politică dar mai ales proiecte economice, legăturile noastre culturale, artistice, extrem de importante şi pe care trebuie să dezvoltăm în perioada imediat următoare. Vreau să spun, ca întotdeauna, că sentimentele mele personale, ale colegilor mei faţă de China sunt – şi am avut ocazia să constat – că sunt reciproce şi îmi doresc de fiecare dată ca România să fie cel mai bun prieten din Uniunea Europeană al Chinei, o poartă de intrare politică, economică, comercială, culturală şi artistică şi că depindem, până la urmă, de seriozitatea şi consecvenţa României în a-şi păstra această relaţie şi această prietenie extraordinară. Mulţumesc încă o dată pentru invitaţie, mă bucur foarte mult, sper să fiu şi al XII-lea, al XIII-lea, al XIV-lea invitat la acest eveniment şi să transmit încă o dată cele mai bune gânduri şi toate felicitările cu ocazia Zilei Naţionale a Chinei”, a mai spus Victor Ponta.

Sursa: PSD.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.