Ponta, în Parlament: Vizăm o stabilitate fiscală, reîntregirea salariilor, indexarea pensiilor şi achitarea datoriilor statului

victor ponta govVictor Ponta a participat astazi la dezbaterile din Legislativ pe marginea proiectului bugetului de stat pe 2013. Premierul a mulţumit, potrivit Jurnalul.ro, în plenul reunit al Parlamentului, grupurilor UDMR şi PP-DD pentru discuţiile “utile şi serioase” pe marginea bugetului de stat pe 2013.

“Vreau să mulțumesc tuturor membrilor Parlamentului care ați înțeles că nu putea fi vorba și nu putea fi recepționat un mesaj pozitiv decât în măsura în care ați fost de acord cu prezentarea și includerea unui buget de stat a celor două Camere care să țină cont de situația actuală. Mulțumesc celor care ați adoptat și votat aceste bugete. Noi suntem primii de la care trebuie să fie tăiate fonduri și nu cei care au suferit foarte mult în anii trecuți”, a continuat premierul.

Şeful Executivului a făcut şi o prezentare pe scurt a proiectului de buget.

“O stabilitate fiscală, cota unică de 16%. Nu am ascuns niciodată faptul că fiind social democrat cred în impozitarea diferențiată. Referitor la zona de promisiuni, avem reîntregirea salariilor în zona bugetară, adică medici, profesori, polițiști, pompieri, nu doar funcțuionari publici, a celor la care le-a fost tăiat din salariu în 2010. La fel, indexarea pensiilor a fost o promisiune neonorată în 2011 și 2012, era momentul ca această promisiune să fie respectată. Veți regăsi în acest actual proiect de buget o sumă acordată investițiilor, cu accentul nu pe finanțările strict de la bugetul de stat, ci orientarea să fie pe acele proiecte finanțate din programele europene și din cele cu fonduri rambursabile. De asemenea, vom plăti datorii ale statului român, bani angajați și cheltuiți în perioada 2009 – 2011”, a explicat premierul.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.