Ponta: Dacă România e o țară așa de rea ca să intre în Schengen, de ce firmele germane sunt pe primul loc în ceea ce privește investițiile în România

victor ponta govPremierul Victor Ponta susţine, intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, că decizia aderării României la Schengen stă în mâinile Germaniei, care, dacă ar fi convinsă să voteze pentru aderarea noastră, şi Olanda şi Finlanda îşi vor schimba poziţia.

Tot Ponta a numit “ipocrizie” decizia Germaniei de a se opune aderării noastre la Schengen în condiţiile în care firmele germane sunt pe primul loc în ceea ce privește investițiile în România.

Dacă România e o țară așa de rea ca să intre în Schengen, de ce firmele germane sunt pe primul loc în ceea ce privește investiţiile în România. E ipocrizie la mijloc. (…)

Eu sunt convins că dacă noi convingem Gemania, vor fi și Olanda și Finlanda de acord cu intrarea noastră în Schengen. Eu cred că Titus Corlățean știe politică externă. Politica europeană, a Uniunii Europene, este însă a primului ministru. Ministrul de externe mă ajută. Președintele țării e foarte bine că a fost la Consiliul European, dar ce treabă are președintele cu obținerea banilor pentru locurilor de muncă? Așa cum a fost la ultimul Consiliu? Ce, președintele este ambasadorul Guvernului?

Interviul integral, disponibil aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.