Ponta: Turcia și România vor continua parteneriatul în domeniul apărării

victor ponta govInteresele comune și abordările asemănătoare ale Turciei și României pun bazele pentru continuarea dialogului și a cooperării pe probleme de securitate între cele două țări, a declarat premierul Victor Ponta, într-un interviu acordat, prin e-mail, ediției de miercuri a ziarul turc Today’s Zaman, în contextul vizitei sale oficiale de joi la Ankara.

Cooperarea dintre Turcia și România pe probleme de securitate este ‘excelentă’, atât în cadrul NATO cât și în formatul trilateral informal de cooperare în care cele două părți se află alături de Polonia, a apreciat Victor Ponta, potrivit Realitatea.net.

În context, Ponta a remarcat importanța Planului de Acțiuni al Parteneriatului Strategic semnat în martie, ce conține toate proiectele importante în diverse domenii de cooperare, de la dialogul politic asupra afacerilor externe la economie, și a explicat că România are așteptări ridicate de la proiectele incluse în acest document.

Ponta a transmis de asemenea sprijinul ferm al României față de perspectiva europeană a Turciei. ‘Turcia și-a dovedit vocația europeană, iar noi credem că aderarea sa la Uniunea Europeană va face din aceasta un actor mai puternic pe scena internațională, atât economic cât și politic’, a notat el.

Primul-ministru Victor Ponta efectuează joi o vizită oficială în Turcia, împreună cu o delegație formată din reprezentanții mai multor instituții.

Sursa: Realitatea.net
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.