Ponta pleacă în Spania într-o vizită de lucru. Se va întâlni acolo cu Mariano Rajoy şi regele Juan Carlos

victor pontaPremierul Victor Ponta se întâlneşte astăzi cu omologul său spaniol Mariano Rajoy şi cu regele Juan Carlos I al Spaniei, în cadrul unei vizite de lucru la Madrid.

Totodată, şeful Executivului va avea o întrevedere cu Ignacio Gonzalez Gonzalez, preşedintele Comunităţii Madrid. Premierul român şi oficialii spanioli vor discuta, în principal, despre intensificarea contactelor politice bilaterale şi despre atragerea de investitori spanioli în România.

De asemenea, o componentă importantă a vizitei se referă la cooperarea dintre autoritățile române și cele spaniole în ceea ce privește dezvoltarea de politici de protejare a comunității românești din Spania.
Alte obiective importante al vizitei sunt reconfirmarea sprijinului Spaniei pentru aderarea României la spațiul Schengen, precum și reconfirmarea poziției autorităților spaniole de liberalizare totală a pieței muncii pentru lucrătorii români, începând cu 1 ianuarie 2014.
Tot la Madrid, Victor Ponta va avea o întrevedere și cu Alfredo Perez Rubalcaba, secretarul General al Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE).

Sursa: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.