Preşedintele ANI, Horia Georgescu: Frauda este fenomen de masă în administraţia locală

fraudaHoria Georgescu, preşedintele ANI, a declarat că un studiu intern efectuat de instituţia sa la nivelul consiliilor locale, municipiilor reşedinţe de judeţ şi consiliilor judeţene indică faptul că fraudarea banilor publici este un “fenomen de masă”, potrivit Mediafax.

“Cred că în următoarea perioadă problematica conflictului de interese în special în achiziţii publice va deveni partea predominantă a activităţii ANI. ANI a făcut un studiu intern în care a analizat consilii locale în municipii reşedinţă de judeţ şi în consilii judeţene, iar rezultatele sunt de-a dreptul îngrijorătoare (…) Fraudarea şi direcţionarea banilor publici în buzunarele aleşilor locali este un fenomen de masă”, a afirmat Georgescu, marţi, la conferinţa “Conflicte de interese şi incompatibilităţi în Europa de Sud-Est. Cazul românesc”.

“Este foarte important ca sistemul sancţionatoriu, mecanismul prin care se recuperează produsele conflictelor de interese, mă refer la contracte publice, să fie mai rapid, mai eficient şi sa aibă efectivitate şi eficienţă, să aibă un caracter descurajant”, a afirmat Georgescu.

În cadrul evenimentului a fost lansat şi un raport Expert Forum privind conflictele de interese în România, finanţat de Ambasada Marii Britanii, Ambasada Finlandei şi Fundaţia Konrad Adenauer.

Raportul concluzionează că România trebuie să fie în continuare monitorizată de Comisia Europeană cu privire la funcţionarea cadrului privind lupta anticorupţie.

Sursa: Mediafax.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.