Preşedintele ArcelorMittal l-a informat pe Traian Băsescu despre dificultăţile întâmpinate în România -preţurile mari la energie

lakmi mittal basescuPreşedintele ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, l-a informat vineri pe preşedintele Traian Băsescu în legătură cu dificultăţile pe care le întâmpină grupul său în România, respectiv preţurile mari la energie, potrivit unui comunicat remis presei. In replica, şeful statului al-a asigurat de sprijinul autorităţilor române, în limitele legislaţiei naţionale şi europene existente.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a primit vineri, 17 mai a.c., la Palatul Cotroceni, o delegaţie condusă de preşedintele ArcelorMittal, domnul Lakshmi Mittal, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

În cadrul întrevederii, preşedintele ArcelorMittal a vorbit despre contextul economic dificil din Uniunea Europeană şi problemele cu care se confruntă industria oţelului,  menţionând problemele de competitivitate ale regiunii comparativ cu alte pieţe din lume.

Preşedintele ArcelorMittal, domnul Lakshmi Mittal, l-a informat pe domnul preşedinte Traian Băsescu cu privire la dificultăţile pe care le întâmpină grupul ArcelorMittal în România, respectiv preţurile mari la energie, determinate, în principal, de schemele de susţinere a energiei regenerabile („certificatele verzi”) şi de taxa de cogenerare. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, l-a asigurat pe preşedintele ArcelorMittal, domnul Lakshmi Mittal, de întregul sprijin al autorităţilor române, în limitele legislaţiei naţionale şi europene existente.

Sursa: presidency.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.