Primarul Chişinăului: România ar trebui să investească mai mult în Republica Moldova, în jur de 50 milioane de euro pe an

Dorin_ChirtoacaPrimarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat că, dacă statul român ar investi mai mult în Republica Moldova, acest lucru ar putea schimba percepţia asupra României, el propunând ca Bucureştiul să ofere anual 50 de milioane de euro localităţilor rurale din ţara vecină, potrivit Mediafax.

“Ar fi fost firesc ca în 20 de ani, după acel Pod de Flori (peste Prut), să fi reuşit să construim mai multe poduri pentru circulaţie pietonală, rutieră, inclusiv feroviară, dacă mai este necesar. Sau să avem aceeaşi cale ferată, acelaşi ecartament, pentru a nu schimba de fiecare dată şasiul la Ungheni şi a pierde încă patru ore. Mai multe proiecte de infrastructură. Evident, lucrurile nu sunt perfecte nici astăzi”, a declarat Chirtoacă la RFI.

“Mi-aş dori mult mai mult în relaţia dintre Republica Moldova şi România.Mi-aş dori de exemplu ca localităţile rurale, satele din Republica Moldova să beneficieze de investiţii în infrastructură, aşa cum beneficiază satele din România. Chiar am calculat, dacă ar fi să se dea fiecărui sat din Republica Moldova, fiecărei primării, avem circa nouă sute de primării aici, dincoace de Prut, dacă s-ar da câte 50 de mii de euro de la bugetul de stat al României pentru aceste localităţi rurale, în total ar fi nevoie de circa 50 de milioane de euro anual, pentru susţinere în acest sens. Din bugetul României asta ar însemna 0,01%, nu ar fi o povară atât de mare. Pentru satele din Republica Moldova, însă, asta ar fi o mană cerească, pentru că nici un sat din Moldova nu are investiţii în asemenea valoare, marea majoritate abia se descurcă cu cheltuielile curente”.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.