România va primi, în 2013, alimente de 55,8 milioane de euro de la UE, pentru persoanele defavorizate

Uniunea Europeană a alocat 500 de milioane de euro pentru programul pe 2013 privind acordarea de produse alimentare pentru persoanele cele mai defavorizate, fiind estimaţi peste 18 milioane de beneficiari din 19 state membre, printre care şi România, căreia îi revin 55.880.716 de euro, arată MonitorulSV.ro.

Alocarea de fonduri UE pentru programul pe 2013 privind produsele alimentare destinate persoanelor celor mai defavorizate a fost aprobată de Comitetul de gestionare a organizării comune a pieței unice. Se așteaptă ca peste 18 milioane de persoane din 19 state membre ale UE să beneficieze de bugetul de 500 de milioane EUR disponibil pentru persoanele cele mai defavorizate. Acesta este ultimul an de existență a programului în forma sa actuală, cu finanțare în cadrul PAC. Noi propuneri pentru un program mai vast, mai flexibil, mai strâns legat de politica de coeziune socială vor fi prezentate la sfârșitul acestei luni, sub responsabilitatea Comisarului UE pentru afaceri sociale, dl Laszlo Andor.

Putem fi mândri de ceea ce s-a realizat de-a lungul anilor cu ajutorul acestui program, dar a sosit momentul să ne gândim la cele mai bune modalități de a răspunde în viitor la nevoile persoanelor celor mai defavorizate din UE”, a declarat pe 11 octombrie comisarul pentru agricultură, dl Dacian Cioloș, potrivit site-ului Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Avem convingerea că este vorba de o politică importantă pentru UE, în special în această perioadă dificilă din punct de vedere economic. Se estimează că aproximativ 18 milioane de persoane vor beneficia de acest program în anul următor. Acesta este motivul pentru care Comisia a propus rezervarea unui buget de 2,5 miliarde EUR în propunerea sa de buget pentru perioada 2014-2020 pentru programul de ajutorare a persoanelor celor mai defavorizate, care îi va succeda actualului program. Deoarece se încadrează mai bine în obiectivele de reducere a sărăciei în UE, această finanțare este prevăzută în cadrul politicii de coeziune socială (rubrica 1) și nu în cadrul PAC. Comisarul Andor va prezenta în curând propuneri pentru noul program de după 2013”.

Sursa: ec.europa.eu
Foto:  cliveparnell.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *