Primul Institut pentru Fericire din Sud-Estul Europei e in Bucuresti

institutul pentru fericireDupa ce un raport din 2012 al Organizatiei Natiunilor Unite a aratat ca Romania este cea mai nefericita tara de pe batranul continent, un ONG si-a propus sa scoata tara noastra din fruntea acestui negru clasament.

De aproape un an, Asociatia Initiativa pentru Fericire organizeaza in toata tara evenimente in cadrul carora oamenilor li se vorbeste despre fericire si despre manifestarile ei. Folosindu-se de concluziile studiilor din domeniul psihologiei, initiatorii proiectului si-au propus sa-i reuneasca intr-o comunitate si intr-un spatiu fizic pe romanii care vor sa invete sa fie fericiti – Institutul pentru Fericire.

Malina Chirea, presedinte-cofondator al Asociatiei a vorbit pentru Ziare.com despre misiunea Institutului pentru Fericire si despre cum isi propune acesta sa-i faca pe romani mai fericiti.

“Institutul este primul spatiu fizic dedicat educatiei pentru fericire din Sud Estul Europei. (…) Punctual, ne dorim ca Institutul sa devina un spatiu preferat de intalnire pentru cei dornici de evenimente de calitate, iar obiectivul nostru principal este sa oferim oamenilor sansa crearii unei comunitati din care ei sa faca parte”, a explicat Malina Chirea.

“Romania are nevoie de fericire, in primul rand, pentru ca ii lipseste: ONU arata ca suntem cei mai nefericiti din Europa si ca, pana si Vietnam sta mai bine. Un raport publicat in 2012 arata ca mai mult de jumatate dintre romani considera ca nu fac parte dintr-o societate. Avem nevoie de o initiativa care sa trateze direct aceasta problema. In definitiv, oamenii isi doresc sa fie fericiti in mod instictiv.

De ce sa nu mergem atunci direct catre aceasta dorinta? In acest context, Institutul este spatiul in care noi ne putem desfasura activitatile si putem incuraja comunicarea umana” a precizat, pentru Ziare.com presedintele organizatiei care a demarat proiectul.

Mai multe detalii despre proiect, aici.

Sursa: Ziare.com
Foto:

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.