Profesorul Philip Seib: Romania isi intensifica diplomatia publica

philip seibUnul dintre cei mai importanti specialisti mondiali in domeniul diplomatiei publice, profesorul Philip Seib (directorul Institutului pentru Diplomatie Publica, University of South California) considera ca Romania da startul unui nou program de diplomatie publica, dupa ce a participat la Forumul European pentru Diplomatie Publica.

“Atunci cand se discuta probleme de diplomatie publica, accentul tinde sa fie pus pe marile puteri,care sunt deosebit de active in acest domeniu – SUA, China, Israel, Marea Britanie, Rusia si alte cateva tari. Insa Romania a anuntat acum ca vrea sa se alature clubului baietilor mari, si a facut pasi importanti spre acest lucru” a scris profesorul Seib in Huffington Post.

“Un nou program pentru diplomatie publica a fost creat in cadrul biroului presedintelui Romaniei, Traian Basescu, care a cerut eforturi in acest sens. La o conferinta ce a avut loc in Bucuresti saptamana trecuta, Basescu a declarat ca Romania este mandra de ea si a criticat descrierea facuta Romaniei ca sursa a problemelor de criminalitate din alte tari. Aceasta reputatie este, cel putin partial, un produs al rasismului indreptat spre rromii din Romania, sau populatia romani, ai carei membri sunt discriminati in mod constant in cea mai mare parte a Europei”, noteaza profesorul.

Cititi articolul integral al profesorului Seib AICI.

Declaratiile sale in cadrul Forumului European pentru Diplomatie Publica

 

Sursa: Huffingtonpost.com
Foto: flickr.com- uscpublicdiplomacy

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *