Radu Magdin: IT românesc, atenţie la Matrixul legilor UE

Internetul ne-a minunat, în ultimele două decenii, prin capacitatea de conectare şi contribuţia la creşterea economică. Însă, în ultimii ani, lumea a început să nu îl vadă doar ca pe o gaşcă de aur sau ca pe un ţinut mănos care poate rămâne fără reguli.

În consecinţă, aşa cum internaţional s-a încercat încheierea de acorduri precum ACTA, iar în SUA a fost intens dezbătută SOPA/ PIPA, vine acum rândul Europei să încerce reglementarea internetului. În consecinţă, acest articol este dedicat industriei IT din România, pentru care Bruxelles-ul trebuie să însemne atât o oportunitate (de exemplu, la capitolul achiziţii publice europene), cât şi, mai ales, un reper legislativ, o zonă importantă de lobby. Că ne place sau nu, internetul va fi mai reglementat în maximum doi ani – anumite domenii vor fi reglementate pentru prima dată, altele vor suferi actualizări de legislaţie. Pe agenda UE sunt chestiunile care ţin de e-commerce, protecţia datelor, copyright, cloud computing s.a. Practic, se încearcă reconcilierea nevoii de protecţie faţă de „relele“ internetului (de exemplu, prin protecţia copiilor pe net), cu păstrarea aspectelor bune.

Continuarea articolului AICI.

Sursa: Capital.ro, Autor: Radu Magdin, CEO SmartLink Communications
Foto:  www.facebook.com/radu.magdin

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Radu Magdin: IT românesc, atenţie la Matrixul legilor UE

  1. Pingback: Radu Magdin, editorialist caleaeuropeana.ro, în grupul care îl va consilia pe şeful NATO | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *