Radu Magdin: Romania in 2013 – ne miscam si noi mai cu talent?

2013 va debuta cu o majoritate guvernamentala, in functie, care se bucura de un procent al puterii -exprimat in mandate parlamentare- nemaivazut in aproape 20 de ani. Unii din cei care au votat USL au (mari) sperante cu privire la proiectul sau politic -si economico-social-, altii au vrut sa ii demonstreze ceva Presedintelui tarii. Altii nu au votat USL, si nu au asteptari pozitive. Si, nu in cele din urma, o mare parte din romani iarasi nu s-au “deranjat” sa vina la vot.

Indiferent de preferintele politice, Romania nu isi poate permite inca un an pierdut, sau de blocaj. Nici in administratie -asta indiferent daca esti sau nu fan al mult clamatei “reforme a statului”- , nici in sectorul privat. Este greu de imaginat ca romanii cu diferite optiuni politice isi vor da “mana cu mana” si ca dintr-o data Romania nu va mai fi divizata ci patrunsa de cultura consensului. Nu e cazul. Insa, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa asistam statici la 2013, ci trebuie sa ii imprimam, pe cat posibil, propria dinamica, spre mai bine. Asta inseamna sa ajuti un efort national, unde e cazul, unde poate fi identificat, respectiv sa avansezi chiar si acolo unde se stationeaza.

(…)

Articolul de opinie integral, disponibil aici.

 

Radu Magdin este consultant de comunicare si afaceri publice, a lucrat la Bruxelles, la Parlamentul European – ca ofiter de presa, pentru reteaua EurActiv – ca manager de comunicare, respectiv pentru Google – ca manager de politici europene. În prezent este CEO şi fondator SmartLink Communications.

Sursa: Contributors.ro, Autor: Radu Magdin

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.