Raport SAR: Corupţia este principala ameninţare pentru relansarea economică

euro moneyClientelismul politic şi corupţia au dus de râpă bugetul Romaniei şi reprezintă cea mai mare ameninţare pentru creşterea economică, susţine un nou raport al SAR (Societatea Academică Română) care va fi lansat joi, 14 martie, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene din România, potrivit Adevarul.ro.

Raportul de Analiză şi Prognoză pe anul 2013 prezintă dovezi pe baza datelor Eurostat că ţări cu corupţie semnificativă, ca Italia, Grecia sau România cheltuiesc banul public pe un tipar cu totul opus ţărilor scandinave, cele mai bine guvernate de pe continent.

Banii sint cheltuiţi pe proiecte discreţionare, stadioane, catedrale sau parcuri, în vreme ce domenii cheie pentru dezvoltare, ca sănatătea şi educaţia ramin cronic subfinanţate. Raportul arată dovezi statistice că ţările cele mai corupte au cele mai mari investiţii guvernamentale, cel mai mic buget pentru sanatate şi sanse mai mari sa aibă o balanţă negativă de plăţi, dat fiind că si colectarea taxelor e semnificativ mai mică în ţările corupte.

Mai multe informatii despre raport, AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.